9 oktober 2023

Verslag bijeenkomst 5 oktober 2023

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op 5 oktober 2023 vond de 25ste Kaasstad Kapitaal-bijeenkomst plaats. Deze keer waren we te gast bij de prachtige locatie De Baan in Alkmaar. De circa 40 aanwezige investeerders kregen drie heel verschillende pitches voorgeschoteld door drie enorm gedreven ondernemers.

De drie pitches op 5 oktober 2023

  1. Joris Oudejans pitchte voor BASH, een bedrijf dat met rasse schreden een sociaal netwerk aan het opbouwen is rondom ‘events’. Vooral de jongere generatie oriënteert zich online en wil weten waar hun vrienden heen gaan. Het aantal gebruikers van de app stijgt enorm hard, waardoor de basis is gelegd voor verdienmodellen. BASH is nu nog alleen gericht op Amsterdam maar wil na het succes in Amsterdam uitbreiden naar andere steden. Hiervoor pitchte het voor groeikapitaal.

  2. Itai Gross pitchte voor Naduvi, een online marktplaats voor woonaccesoires die de markt opschudt met een unieke propositie: Naduvi levert rechtstreeks tegen zeer concurrerende prijzen vanuit kleine Europese fabrikanten, ontzorgt deze fabrikanten volledig op gebied van logistiek, pricing en after sales, en elimineert daarmee diverse tussenschakels. Het bedrijf groeit hard en is finalist in de strijd om de Young Business Award. Naduvi pitchte voor groeigeld om de marketingmachine nog harder te laten draaien.

  3. Sam Baud pitchte voor Typetone, die Artificial Intelligence inzet als commercieel ‘medewerker’ om content te schrijven in de ‘tone of voice’ die past bij het bedrijf. O.a. Wehkamp is al klant van Typetone, dat vijf maanden na de lancering inmiddels € 100.000 aan jaarlijkse omzet realiseert. Die omzet groeit per maand hard door. Typetone pitchte voor groeikapitaal om hun voorsprong op de concurrentie verder te vergroten.

Themalunch: ‘Aandeelhoudersovereenkomst’

Aan het programma ging een themalunch vooraf, begeleid door ervaren advocaat in het Ondernemingsrecht, Wouter Ursem, van Advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef uit Alkmaar. Het thema was: ‘Aandeelhoudersovereenkomst en wat spreek je daarin wel en niet af’. Wouter deelde met de ruim 20 aanwezigen vele voorbeelden uit zijn praktijkervaringen, die tot discussie hebben geleid omdat ze niet helder waren beschreven in de aandeelhoudersovereenkomst. Dat dit een onderdeel van het businessmodel van advocaten is, gaf hij ook toe… 😊

Datum laatste bijeenkomst 2023

De volgende en laatse bijeenkomst voor 2023 is op vrijdag 1 december bij AZ. Alle verdere informatie en ook de data voor 2024 vindt u hier.

 

Kaasstad Kapitaal in cijfers over de afgelopen 4 jaar

  • Bijeenkomsten: 25
  • Pitches: 88
  • Investeringen afgerond: 22
  • Totaal geïnvesteerd bedrag door investeerders: € 9,8 miljoen

 

Gezellig en ongedwongen

Het serieuze karakter van de pitches ging als altijd samen met een gemoedelijke, warme en gezellige sfeer. Ideaal voor ondernemers en investeerders om elkaar in een ongedwongen setting beter te leren kennen.

 

Open uitnodiging

Indien u het interessant vindt om ook eens een bijeenkomst bij te wonen als ondernemer of als potentiële investeerder, bent u van harte welkom. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@kaasstad-kapitaal.nl of via 06-51513583.