4 februari 2022

Verslag bijeenkomst 4 februari 2022

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op vrijdag 4 februari 2022 vond de 16e live bijeenkomst van Kaasstad Kapitaal plaats. Deze keer waren we weer een keer te gast bij AZ.

 

De ongeveer 40 bezoekers kregen de volgende pitches voorgeschoteld:

 1. Arjen Huizinga pitchte voor Miguide, een bedrijf dat mensen met chronische aandoeningen (o.a. diabetes en obesitas) helpt met gecombineerde dienstverlening: een online platfom, app, leefstijlcoaches en ervaringsdeskundigen. Miguide is het enige platform dat integratie heeft met medische dossiers van patiënten via het Huisartsen Informatie Systeem. Inmiddels heeft Miguide contracten met diverse zorgverleners die van het platform gebruikmaken en is het opgenomen in de basisverzekering. Dit is het moment om verder op te schalen en uit te breiden en daarvoor heeft Miguide kapitaal nodig.

 

 1. Rolf Bastiaanssen pitchte voor Starke Energy, een bedrijf dat een rendabele oplossing biedt voor het dichtslibbende electriciteitsnet. Starke biedt met haar softwaretool de mogelijkheid om opslagbatterijen vanaf 100 KwH zeer efficiënt in te zetten. Dit kan worden ingezet om stroom op te laden en ook om overtollige stroom te verhandelen en batterijopslag te verkopen. Hierdoor worden batterijen rendabel en kan het de verduurzaming van gebouwen versnellen, wat ook de reden is dat onder meer veel woningcorporaties hier klant zijn. Starke zoekt kapitaal om de software door te ontwikkelen en om de sales- en techteams uit te breiden.

 

 1. Stephan Bredewold pitchte voor Fountain Fuel, een bedrijf dat een doorbraak wil faciliteren voor het tanken van waterstof. De voordelen van waterstof ten opzichte van elektrisch rijden zijn sneller tanken, meer actieradius en een lagere prijs per kilometer. Het grote nadeel is dat er nog geen waterstoftankstations zijn in Nederland. Hier gaat Fountain Fuel verandering in aanbrengen: zij realiseren meerdere waterstoftankstations met een onderscheidende uitstraling op diverse A-locaties in Nederland. De eerste drie stations komen in Rotterdam (bij het vliegveld), Amersfoort en Nijmegen. Fountain Fuel heeft intentie-overeenkomsten met diverse transportbedrijven en autofabrikanten die zorgen voor voldoende klandizie voor de stations om rendabel te opereren. Na deze eerste stap wil Fountain Fuel uiteindelijk 50 stations realiseren in Nederland. Fountain Fuel heeft de beschikking over veel subsidies en heeft daarnaast behoefte aan werkkapitaal, wat de reden was dat ze bij Kaasstad Kapitaal pitchten.

 

 

 

Update eerdere pitches

Tijdens de bijeenkomst gaf Peter ook een update van de pitches van de vorige bijeenkomst van 6 december 2021 en van de nog lopende zaken van eerdere bijeenkomsten.

 1. Wouter Terpstra pitchte eerder voor Fietsnetwerk, een bedrijf dat dat fietsroutes met interessante bezienswaardigheden creëert. Hierdoor biedt het zowel voor de fietsers interessantere routes als mogelijkheden voor voor de in de buurt van de route liggende horecabedrijven, musea, etc. om deze fietsers tot een bezoek te verleiden. Fietsnetwerk zocht groeikapitaal om de organisatie uit te breiden en het buitenland te veroveren en bood hiervoor een aandelenbelang in het bedrijf. Voor deze pitch waren 8 belangstellende investeerders en we verwachten binnenkort een vervolgafspraak te plannen met Wouter.

 

 1. Floriaan van Bemmelen pitchte eerder voor Resonandina, een bedrijf dat inmiddels op zeven locaties in Zuid- en Midden-Amerika mobiele medische apparatuur als röntgenapparaten en MRI-scans verhuurt aan medische klinieken op basis van waterdichte contracten. Floriaan zocht kapitaal voor een volgend vergelijkbaar project in de Dominicaanse Republiek. Vanuit Kaasstad Kapitaal meldden zich vier geïnteresseerde investeerders die gezamenlijk een bijdrage hadden toegezegd. Dit proces is nu in afronding.

 

 1. Ferhat Topuz pitchte eerder voor Valyuu, dat een snelgroeiende circulaire marktplaats voor electronische apparatuur heeft opgezet. Valyuu onderscheidt zich met een duidelijke propositie van Marktplaats en doet dat succesvol. Het gepitchte groeikapitaal was bedoeld om te investeren in het team, het platform, en marketing & sales. In deze pitch waren drie investeerders geïnteresseerd. De vervolgbespreking is geweest en zodra de Due Diligence is afgerond, wordt het traject vervolgd.

 

 1. Eind december hadden we een ‘tussendoorpitch’ van F3 Truck Parts, een bedrijf dat truckaccessoires ontwikkelt en verkoopt. Aanvankelijk waren er 8 geïnteresseerde investeerders vanuit Kaasstad Kapitaal en 3 van hen doen nu mee aan de investering.

 

 1. Op 2 februari 2022 hadden we een online pitch van SCOON. Dit platform biedt eerlijke, van duurzame materialen gefabriceerde damesmode aan van lokale merken die aan deze voorwaarden voldoen. Voor het opschalen was een investering nodig, waarvan zo’n 15% al was gecommiteerd door derden. 8 investeerders toonden interesse om dit platform verder te helpen en er wordt binnenkort een vervolg ingepland.

 

 1. De ondernemer die € 1.5 mln. zocht om de plannen voor de transformatie van zijn kantoorpand naar 52 starterswoningen verder te ontwikkelen, gaf aan een prachtig bod van een grote aannemer te hebben ontvangen op zijn perceel. Hij heeft dit geaccepteerd, waardoor de financiering niet meer nodig is.

 

 1. Voor Magnolia, de datingapp die mensen koppelt op basis van persoonlijkheid, wist aanvankelijk 10 investeerders te interesseren voor zijn kapitaalvraag. Na de eerste vervolgbespreking bleven er nog 2 over. Deze twee wilden een deel van het gevraagde bedrag investeren. Indien Magnolia elders de rest van het bedrag kan lospeuteren, willen de twee investeerders van Kaasstad Kapitaal alsnog mee doen.

 

 1. Noud van den Eerenbeemt en Orpheo Bena pitchten eerder voor Stylesearch. Deze nieuwe fashionzoekmachine maakte dat je via algoritmes snel dezelfde en vergelijkbare producten kunt vinden en kopen die influencers op Instagram dragen. Stylesearch heeft in haar korte bestaan al veel bereikt en is inmiddels al verkozen in de top 10 fashion disruptors wereldwijd. Deze pitch trok 14 belangstellenden en de eerste vervolgbespreking vond twee weken geleden plaats. Na een positief verloop is op dit moment de due diligence nog steeds gaande, mede omdat beide heren door een heftige coronabesmetting een paar weken op non-actief stonden. Na de due diligence wordt het traject weer vervolgd.

 

Wie is…? 

De 5 persoonlijke vragen werden op 16 december beantwoord door Eric Doorman, die ons daarmee een kijkje gaf in de mens Eric Doorman.

 

Kaasstad Kapitaal in cijfers

 • Bijeenkomsten: 16
 • Pitches: 58
 • Investeringen afgerond: 18
 • Totaal geïnvesteerd bedrag door investeerders: € 8,4 mln.

 

Gezellig en ongedwongen

Het serieuze karakter van de pitches ging als altijd samen met een gemoedelijke, warme en gezellige sfeer. Ideaal voor ondernemers en investeerders om elkaar beter te leren kennen in een ongedwongen setting.

Op vrijdag 8 april 2022 is de volgende editie van Kaasstad Kapitaal, opnieuw in het AZ-stadion in Alkmaar. Alle verdere data voor 2022 vindt u hier.

 

Open uitnodiging

Indien u het interessant vindt om ook eens een bijeenkomst bij te wonen als ondernemer of als potentiële investeerder, bent u van harte welkom. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@kaasstad-kapitaal.nl of via 06-51513583.