2 december 2023

Verslag bijeenkomst 1 december 2023

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op 1 december 2023 vond de 26ste Kaasstad Kapitaal-bijeenkomst plaats. De circa 50 aanwezige investeerders kregen drie heel verschillende pitches voorgeschoteld door drie enorm gedreven ondernemers. Het thema voor de themalunch was deze keer ‘Hoe beoordeel je bij een start-up of de ondernemer en diens team van Champions League-niveau zijn’. Maar liefst 25 investeerders sloten bij de themalunch aan.

De drie pitches op 1 december 2023

  1. Bob van den Berg pitchte voor Tworby. Tworby heeft een unieke module ontwikkeld waarmee mensen hun tweewieler kunnen ombouwen naar een driewieler en daardoor bij fysieke achteruitgang langer kunnen blijven fietsen op hun eigen fiets. Tworby speelt daarmee in op de vergrijzing en de toenemende wens tot zelfredzaamheid van mensen. Tworby heeft meer dan 100 contracten met dealers afgesloten en al een paar honderd Tworbies verkocht.

  2. Joris Kuijper pitchte voor Bazoeki, een online platform voor mensen die een pup zoeken en er belang aan hechten dat de fokkers gecheckt zijn en dat de registratie- en chipnummers te controleren zijn. Uit het feit dat de site inmiddels 60.000 unieke bezoekers per maand trekt, blijkt dat hier veel behoefte aan is. Joris pitcht voor groeikapitaal om Bazoeki de volgende fase in te loodsen.

  3. Sander de Klerk pitchte voor The Good Roll: 100% boomvriendelijk en duurzaam toiletpapier. The Good Roll doneert 50% van de nettowinst aan de bouw van toiletten in Ghana. De omzet is hard gegroeid tot inmiddels € 4,5 miljoen in 2023 en het bedrijf is inmiddels break-even. The Good Roll is op zoek naar groeigeld om haar mooie missie verder te verwezenlijken.

Themalunch: ‘Team Due Diligence’

Het thema voor de themalunch was deze keer ‘Hoe beoordeel je bij een start-up of de ondernemer en diens team van Champions League-niveau zijn‘.

De bespreking van dit thema werd begeleid door Duncan Rooders en zijn partner Julia Brouwers. Zij legden uit hoe zij de kwaliteiten binnen teams en de onderlinge complementariteit beoordelen en gaven tips hoe je dit als investeerder zelf ook kunt doen. Er was daarnaast ruimte voor vragen en het delen van ervaringen van jullie kant.

Datum eerste bijeenkomst 2024

De volgende en eerste bijeenkomst voor 2024 is op donderdag 25 januari. Alle verdere informatie en ook de overige data voor 2024 vindt u hier.

 

Kaasstad Kapitaal in cijfers over de afgelopen 4 jaar

  • Bijeenkomsten: 26
  • Pitches: 95
  • Investeringen afgerond: 23
  • Totaal geïnvesteerd bedrag door investeerders: € 10,1 miljoen

 

Gezellig en ongedwongen

Het serieuze karakter van de pitches ging als altijd samen met een gemoedelijke, warme en gezellige sfeer. Ideaal voor ondernemers en investeerders om elkaar in een ongedwongen setting beter te leren kennen.

 

Open uitnodiging

Indien u het interessant vindt om ook eens een bijeenkomst bij te wonen als ondernemer of als potentiële investeerder, bent u van harte welkom. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@kaasstad-kapitaal.nl of via 06-51513583.