25 oktober 2021

[persbericht] Eigenaren sterrenstaurant Daalder trekken strategische kapitaalpartner aan via Kaasstad Kapitaal

 In Coronacrisis, Investeerders, Scale-up, Succesverhalen

Restaurant Daalder van Patron Cuisinier Dennis Huwae en Frans van Dam heeft sinds maart 2021 een eerste Michelin-ster veroverd. En die smaakt net als de gerechten naar meer. Daalder heeft grootse plannen. Een van die plannen is recent afgerond: de aankoop van het pand aan de Lindengracht 90 te Amsterdam, de locatie waar Daalder al jaren gevestigd is. Door het pand in eigendom te hebben, zijn Dennis en Frans flexibeler om het pand dienstbaar te maken aan hun missie: een tweede ster!

 

Geen lening via de bank door corona

Na een coronajaar, met harde klappen voor de horeca, stonden banken echter niet te trappelen om een financiering te verstrekken voor een horecapand. Om die reden richtten Dennis en Frans zich op een alternatieve partij. Via hun accountant kwamen zij in contact met Peter Vonk van Kaasstad Kapitaal, een in 2019 gestart informeel netwerk van circa 50 investeerders die naast hun kapitaal ook hun kennis en netwerk inzetten.

Een groep van 10 investeerders was geïnteresseerd om een hypothecaire lening te verstrekken tegen een concurrerend rentetarief en flexibele aflossingsvoorwaarden. Daarnaast bieden Dennis en Frans deze groep binnenkort een etentje aan om hen te laten ervaren dat zij een tweede ster waardig zijn. Nog interessanter: door de banden met deze investeerders aan te halen, creëren zij meteen een voedingsbodem om de ambitieuze toekomstplannen van Daalder te realiseren.

 

 

Strategische kapitaalpartner voor Daalder voor nu en later

Frans van Dam is blij met de lening van de 10 investeerders van Kaasstad Kapitaal. “Wij wilden al langer het pand kopen dat wij eerder nog huurden. Door corona hebben we qua omzet een pas op de plaats moeten maken en onze bakens verzet,” vertelt hij, “onder andere door de introductie van de Daalder -thuis-box.” Die bleek erg populair. Desondanks bleek de bank terughoudend om hen een lening te verstrekken.

“Gelukkig kwamen we in contact met Peter Vonk van Kaasstad Kapitaal, die een mooie deal voor ons realiseerde met 10 van zijn investeerders. Wij zijn heel blij met deze groep, die we ook willen betrekken bij onze toekomstplannen om het beste restaurant ter wereld te worden. ‘De kosten gaan voor de baat’, luidt het spreekwoord. Daarom is het fijn een groep investeerders te hebben leren kennen, die vertrouwen in ons tonen. Met deze investering krijgen we de mogelijkheid om verder te groeien.”

 

Niet zomaar kapitaal; slim kapitaal

Peter Vonk, oprichter en manager van Kaasstad Kapitaal, is eveneens enthousiast. “De ambities van Frans en Dennis zijn groot. En ze hebben natuurlijk al het één en ander laten zien de afgelopen jaren. Vanuit Kaasstad Kapitaal richten we ons op dit type ondernemer, dus er was al snel een mooie match.”

Frans van Dam is ook kritisch geweest op de nieuwe kapitaalverschaffers “Wij waren vooral op zoek naar financiers die naast kapitaal ook kennis en een goed netwerk meebrengen om ons ook bij volgende investeringen te kunnen helpen. Dat is goed gelukt met deze tien nieuwe partners”.

 

 

 


Noot voor de redactie