10 juli 2023

Verslag bijeenkomst 7 juli 2023

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op 7 juli 2023 vond de 24ste Kaasstad Kapitaal-bijeenkomst plaats, opnieuw bij thuisbasis AZ. De circa 40 aanwezige investeerders kregen drie heel verschillende pitches voorgeschoteld door drie enorm gedreven ondernemers.

De drie pitches op 7 juli 2023

 1. Peter van der Schuyt pitchte voor CenterOne, dat software heeft ontwikkeld om ingewikkelde bedrijfstaken beheersbaar te maken. Schiphol beheert haar onderhoudstaken via CenterOne en diverse gemeenten gebruiken CenterOne voor het verstrekken van vergunningen en toezicht op de naleving. CenterOne is al cashflow positief en wil hard doorgroeien nu aangetoond is dat haar software goed aanslaat bij de doelgroep. CenterOne heeft een kapitaalbehoefte van € 500.000.

 2. Lars Olthof en Johanneke Maenhout pitchten voor NLC Health, dat een vierde investeringsfonds gaat starten gericht op medische start-ups. De eerste drie fondsen ontwikkelen zich positief. Via een eerdere pitch van ons van IPD kwamen we op een positieve manier in contact met NLC (dat ook in IPD investeerde). Nu zij een nieuw fonds starten, kan dit interessant zijn voor onze leden.

 3. Gijs van der Velden pitchte voor MX3D, dat grote spelers in de maakindustrie, zoals BMW, voorziet van zelflerende printrobots. In 2021 bracht MX3D twee nieuwe types op de markt die momenteel veel belangstelling krijgen. Gijs pitcht voor uitbreiding van het werkkapitaal en salescapaciteit. De behoefte aan kapitaal is € 1.5 miljoen, waarvan circa de helft reeds is toegezegd door investeerders uit het eigen netwerk.

Verrijking van het standaardprogramma

Vooraf schoof ervaren business mediator Herman Zoetendal aan bij de themalunch ‘Hoe beoordeel je of een team dat een start-up leidt een topteam is’. Onder zijn leiding deelden de aanwezigen hun ervaringen op dit vlak met elkaar, waardoor iedereen na de lunch niet alleen zijn maag maar ook zijn kennis had aangevuld.

Na de pauze op 7 juli stonden we onder leiding van Remko Folkertsma stil bij de ‘psyche van de belegger’. De grote vraag die hij behandelde was of beleggers wel zo rationeel hun beslissingen nemen. Niets bleek minder waar… dit gaf de aanwezigen veel stof tot nadenken voor als ze de komende weken in hun hangmat liggen te mijmeren.

 

Updates pitches vorige bijeenkomst

 1. Sendsteps pitchte voor kapitaal voor een unieke aan AI en interne bedrijfsgegevens te koppelen tool die binnen drie minuten presentaties produceert met actuele informatie. Hierdoor wordt het maken van presentaties vele malen efficiënter.
  Deze pitch trok helaas maar één belangstellende, voornamelijk vanwege de overtuiging bij veel aanwezigen dat de mogelijkheden van ChatGPT op dit vlak sterker zullen zijn. Vanwege de onvoldoende belangstelling krijgt dit traject via Kaasstad Kapitaal geen vervolg.

 2. Whispp, dat mensen met een spraakgebrek via een unieke tool hun echte stem weer terug geeft, trok vier belangstellenden.
  Op 11 juli vindt een vervolgbespreking plaats.

 3. Arches Capital Fund I zocht investeerders voor het op te richten Tech Fonds. Hiervoor toonden 5 leden van Kaasstad Kapitaal belangstelling.
  Op 12 juli vindt een vervolgbespreking plaats met deze 5.

Data bijeenkomsten 2023

De volgende bijeenkomsten zijn op donderdag 5 oktober en vrijdag 1 december, in principe beide bij AZ.

 

Kaasstad Kapitaal in cijfers over de afgelopen 4 jaar

 • Bijeenkomsten: 24
 • Pitches: 85
 • Investeringen afgerond: 22
 • Totaal geïnvesteerd bedrag door investeerders: € 9,8 miljoen

 

Gezellig en ongedwongen

Het serieuze karakter van de pitches ging als altijd samen met een gemoedelijke, warme en gezellige sfeer. Ideaal voor ondernemers en investeerders om elkaar in een ongedwongen setting beter te leren kennen.

 

Open uitnodiging

Indien u het interessant vindt om ook eens een bijeenkomst bij te wonen als ondernemer of als potentiële investeerder, bent u van harte welkom. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@kaasstad-kapitaal.nl of via 06-51513583.