27 oktober 2022

Verslag bijeenkomst 27 oktober 2022

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op donderdag 27 oktober 2022 vond met een recordaantal van meer dan 50 aanwezige investeerders de 19e livebijeenkomst van Kaasstad Kapitaal plaats in het stadion van de (tot zeer recent) koploper van de eredivisie.

 

 

De drie pitches op 27 oktober

  1. Stefan Rink pitchte voor AM Flow, dat zich richt op de sterk groeiende 3D Printing-markt. Hier vormen de hoge arbeidskosten per geprint product het probleem, met als grootste oorzaken de sortering en kwaliteitscontrole achteraf. AM Flow heeft hier een geautomatiseerde en zeer schaalbare, gepatenteerde oplossing voor ontwikkeld, die zichzelf bij meerdere klanten heeft bewezen. AM Flow wil verder opschalen en heeft een kapitaalbehoefte waarvan een deel al ‘binnen’ is. De rest van de behoefte zet het uit bij Kaasstad Kapitaal.

  2. Rob Nieuwenhuizen pitchte voor Mago Bio Solutions. Mago heeft een composter ontwikkeld die energie oplevert en compost maakt van horeca-GFT. De composter is gemiddeld na vier jaar terugverdiend en heeft een levensduur van circa 12 jaar. De eerste order van ruim 30 composters is binnen en er is concrete interesse voor nog eens bijna 100 composters. Mago zoekt op korte termijn groeikapitaal.

  3. Maarten Reef pitchte voor F3 Capital, een investeringsmaatschappij die gezamenlijk met investeerders van Kaasstad Kapitaal een toonaangevend bedrijf wil kopen in de wereld van de professionele bevestigingsmaterialen. Het te kopen bedrijf maakt al 8 jaar zonder actieve verkoopinspanningen een groei door van meer dan 10% per jaar. Er is een kapitaalbehoefte met eigen inbreng van F3 en een open vraag aan investeerders via Kaasstad Kapitaal.

 

Presentatie 1 – Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Sylvia Bakker van Prodico vertelde over Project Match2Work, dat studenten uit het middelbaar onderwijs koppelt aan het bedrijfsleven om specifieke onderzoeken uit te voeren. Dit leverde al een aantal interessante matches op.

 

Presentatie 2 – Technische Due Diligence

Naast de pitches legde Yoeri Moens van Endeavour (ook lid van Kaasstad Kapitaal) in eenvoudige taal uit hoe hij een ‘technische Due Diligence’ uitvoert bij ondernemingen die een softwareproduct ontwikkelen, waarbij hij kijkt naar de schaalbaarheid en robuustheid van het product en of de begrote kosten realistisch zijn. Dat is iets wat u als investeerder natuurlijk allemaal wilt weten wanneer u overweegt te investeren in zo’n onderneming. En dat weten we dus nu!

 

Data bijeenkomsten 2023 bekend

De volgende bijeenkomst is op vrijdag 16 december 2022, de laatste van dit jaar.

In 2023 vinden de bijeenkomsten plaats op de vrijdagen 3 februari, 24 maart, 19 mei, 7 juli, 6 oktober en 1 december.

 

Updates over de pitches van de vorige bijeenkomst van 17 juni 2022 en van de nog lopende zaken van eerdere bijeenkomsten:

 

  1. Thuysvers, een bedrijf dat gezonde, verse maaltijden bezorgt. Hun model is erg schaalbaar en het bedrijf groeit erg hard. Vanuit Kaasstad Kapitaal toonden vier leden belangstelling voor een vervolggesprek. Een van de geïnteresseerde investeerders vertelde dat Thuysvers met een andere ‘grote investeerder’ in vergevorderd gesprek is. Deze partij biedt veel kennis en ervaring in de foodsector en is daarnaast sterk in marketing en klinkt als een ideale investeerder. De geïnteresseerden van Kaasstad Kapitaal zitten dus in de wachtkamer.

  1. Ikherstel. Dit bedrijf heeft een app gebouwd waarmee patiënten na een operatie gemiddeld 10 dagen herstellen dankzij adviezen op maat. Diverse ziekenhuizen omarmen deze app inmiddels. Dit sprak blijkbaar minder aan, aangezien er slechts één geïnteresseerde was. Dit traject kreeg dus geen vervolg via Kaasstad Kapitaal.

  1. Petbnb, een snelgroeiend platform voor vraag en aanbod naar hondenoppas. Met name na corona is de vraag hiernaar explosief gestegen. Voor deze propositie toonden vijf investeerders belangstelling. Een van de geïnteresseerden vertelde dat zij diverse gesprekken hebben gevoerd met de oprichter van Petbnb. Naar aanleiding daarvan zijn nog drie investeerders aangehaakt. Binnenkort wordt duidelijk of zij daadwerkelijk gaan investeren.

 

 

Kaasstad Kapitaal in cijfers over de afgelopen 3,5 jaar

  • Bijeenkomsten: 19
  • Pitches: 67
  • Investeringen afgerond: 18
  • Totaal geïnvesteerd bedrag door investeerders: € 8,6 mln.

 

Gezellig en ongedwongen

Het serieuze karakter van de pitches ging als altijd samen met een gemoedelijke, warme en gezellige sfeer. Ideaal voor ondernemers en investeerders om elkaar in een ongedwongen setting beter te leren kennen.

 

Open uitnodiging

Indien u het interessant vindt om ook eens een bijeenkomst bij te wonen als ondernemer of als potentiële investeerder, bent u van harte welkom. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@kaasstad-kapitaal.nl of via 06-51513583.