2 juni 2023

Verslag bijeenkomst 2 juni 2023

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op 2 juni 2023 vond de 23ste Kaasstad Kapitaal-bijeenkomst plaats, opnieuw bij thuisbasis AZ. De ruim veertig aanwezige investeerders kregen drie heel verschillende pitches voorgeschoteld door drie enorm gedreven ondernemers. Direct na afloop gaven diverse investeerders aan interesse te hebben in een nadere kennismaking met de ondernemers die pitchten. Wat dit gaat opleveren is nog de vraag, maar het feit dat ze interesse wekten was het doel van de pitch. En dat is goed gelukt.

 

 

De drie pitches op 2 juni 2023

  1. Mike Coumans pitchte voor Sendsteps, dat op basis van AI met enkele steekwoorden volledige en professionele presentaties maakt. Gezien het snelgroeiende aantal licenties is dit een schot in de roos. Sendsteps pitchte voor groeikapitaal om haar technologische voorsprong en de organisatie verder uit te breiden.

  2. Frank Appeldoorn pitchte voor Arches Capital Fund I, dat net als Kaasstad Kapitaal bestaat uit een grote groep business angels. Arches richt zich op tech start-ups die een business-to-business-propositie hebben met een kapitaalbehoefte tussen de € 250.000 en € 1 miljoen. Arches wil een eigen fonds starten om daarmee langer mee te kunnen investeren met de harde groeiers in haar portfolio en zoekt daarvoor nog een aantal investeerders.

  3. Joris Castermans pitchte voor Whispp, dat een schaalbare en taalonafhankelijke spraakversterker heeft ontwikkeld om mensen met een stemaandoening, waaronder stotteraars, hun eigen natuurlijke stem terug te geven. Whispp heeft zelfs de Wall Street Journal gehaald met zijn versterker. Whispp heeft een kapitaalbehoefte om het techteam en het salesteam uit te breiden en de product road map uit te voeren. Hiervan is het merendeel gecommitteerd. Whissp pitchte voor het resterende bedrag.

 

Updates pitches vorige bijeenkomst (24 maart 2023)

  1. Speaksee heeft een product ontwikkeld dat doven en slechthorenden aan gesprekken kan laten deelnemen. Vanaf de start in 2017 is Speaksee inmiddels succesvol doorontwikkeld, gepatenteerd, en wordt het vergoed door zorgverzekeraars. Het heeft inmiddels de levens van veel gebruikers heel positief beïnvloed. Acht investeerders toonden interesse en op 9 juni a.s. vindt de eerste vervolgbespreking plaats.
  2. Blue Marble Charging ontwikkelde slimme oplaadstations voor elektrische auto’s, die door middel van zelfontwikkelde software met andere systemen communiceren. Hiervoor was helaas onvoldoende belangstelling, waardoor deze propositie geen vervolg krijgt bij Kaasstad Kapitaal.
  3. Tiler ontwikkelde en patenteerde oplaadtegels waarmee elektrische fietsen kunnen worden opgeladen en waarmee de operationele kosten voor met name verhuurders van elektrische fietsen drastisch worden verlaagd. Hiervoor toonden 10 leden van Kaasstad Kapitaal interesse. De eerste vervolgbespreking is geweest en de volgende wordt binnenkort gepland.

 

Data bijeenkomsten 2023

De volgende bijeenkomsten zijn op vrijdag 7 juli, donderdag 5 oktober en vrijdag 1 december, in principe allemaal bij AZ.

 

Kaasstad Kapitaal in cijfers over de afgelopen 4 jaar

  • Bijeenkomsten: 23
  • Pitches: 82
  • Investeringen afgerond: 21
  • Totaal geïnvesteerd bedrag door investeerders: € 9 miljoen

 

Gezellig en ongedwongen

Het serieuze karakter van de pitches ging als altijd samen met een gemoedelijke, warme en gezellige sfeer. Ideaal voor ondernemers en investeerders om elkaar in een ongedwongen setting beter te leren kennen.

 

Open uitnodiging

Indien u het interessant vindt om ook eens een bijeenkomst bij te wonen als ondernemer of als potentiële investeerder, bent u van harte welkom. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@kaasstad-kapitaal.nl of via 06-51513583.