13 februari 2020

Verslag bijeenkomst 13 februari 2020

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op 13 februari 2020 vond de zevende bijeenkomst plaats van Kaasstad Kapitaal. Deze keer waren we te gast bij Cyso, de onderneming van Kaasstad Kapitaal-lid Sven Visser. Naast een goede ondernemer bleek hij ook een uitstekende gastheer!

Tijdens de bijeenkomst presenteerden drie ondernemingen hun businessplannen en kapitaalvraag aan de wederom goed gevulde zaal met investeerders van Kaasstad Kapitaal.

 

Dutch Health, CopyRobin en AION Sports

Dutch Health beet op 13 februari het spits af. Dit bedrijf produceert al bijna 30 jaar op maat gemaakte medische hulpmiddelen. Hieronder vallen onder meer mobiele ziekenhuizen, reddingsboten en ambulances. Dutch Health doet dit op wereldwijde schaal voor allerlei opdrachtgevers en vraag een financiering voor de productie van 10 reddingsboten voor de Bangladesh Navy. Hierbij wordt de betaling gegarandeerd op basis van een Letter of Credit door een vooraanstaande bank.

CopyRobin heeft de ambitie om het grootste copywritingplatform ter wereld te worden. Het door hen ontwikkelde platform kenmerkt zich door een hoge mate van automatisering van het proces tussen website- en productteksten vragende opdrachtgevers en veelal zelfstandig opererende tekstschrijvers. Door diverse ingebouwde qualitychecks garandeert CopyRobin een hoge mate van kwaliteit en snelheid; onderscheidend in deze branche. CopyRobin vraagt een investering om de sales en marketing te kunnen aanjagen. Ook willen ze de stap naar de Duitse en Engelse markt zetten. Daarnaast blijft CopyRobin investeren in haar platform om de kwaliteit verder te verbeteren en een start te maken met de inzet van Artificial Intelligence.

Hekkensluiter AION Sports richt zich met haar unieke hightechsoftware op het creëren en verwerken van voetbalwedstrijdgegevens. Dit dient twee doelen: ten eerste ondersteunt dit het cognitieve leerproces en daarmee de waardevermeerdering van spelers. Ten tweede biedt dit clubs een unieke mogelijkheid om de fanbeleving een boost te geven. Inmiddels heeft AION Sports met diverse profclubs in diverse landen overeenkomsten afgesloten om haar software te gebruiken. Nu de eerste clubs enthousiast zijn geraakt, vraagt AION Sport een kapitaalinvestering om de sales verder uit te breiden.

 

Educatief moment: hoe traceer je ‘blinde vlekken’ bij ondernemers?

Bij het MKB gaat het vooral om de ‘vent’ in plaats van de ‘tent’. Daarom vroegen we BusinessCoach en Kaasstad Kapitaal lid Rob Cornellissen om uit te leggen hoe hij de zogenaamde blinde vlekken, die een onderneming vroeg of laat kunnen schaden als ze niet tijdig ontdekt worden, bij ondernemers boven water haalt.

 

Indien u als investeerder, ondernemer of adviseur van investeerders of ondernemers interesse heeft om een keer een bijeenkomst mee te maken, verneem ik dat graag via info@kaasstad-kapitaal.nl of telefonisch