11 december 2020

Verslag bijeenkomst 11 december 2020

 In bijeenkomsten, Coronacrisis, Investeerders, Investeringskansen

Op 11 december 2020 vond in het AZ-stadion de 11de bijeenkomst plaats van Kaasstad Kapitaal. We konden het maximale toegestane aantal van 30 investeerders verwelkomen. Naast het serieuze karakter van de pitches was de sfeer weer erg gemoedelijk, warm en gezellig. Investeerders leren elkaar kennen in een ongedwongen setting en dat is precies waar Kaasstad Kapitaal voor staat. Inmiddels zijn bijna 40 investeerders aangesloten. De volgende pitches kwamen voorbij:

 

De drie pitches van 11 december

De volgende ondernemers stalen deze keer de show:

  1. Jeroen Zanen van Kaios pitchte voor groeikapitaal. Kaois zet Artificial Intelligence (AI) in om data te verrijken en daarmee het beheer van ‘assets’ te verbeteren. Kaios richt zich met Artificial Intelligence oplossingen op het verbeteren van onderhoudsmogelijkheden van infrastructurele objecten, zoals wegen, verkeersborden etc. Het bedrijf bestaat ruim 2 jaar en groeit hard qua omzet en klantenkring. Het is dus nu tijd om door te pakken en op te schalen.
  2. Jan Willem van der Linden van Careless, een projectontwikkelaar voor ouderenzorg, pitchte op 11 december voor groeikapitaal in ruil voor een converteerbare lening. Careless richt zich op het ontwikkelen van semi-zelfstandige woningen voor ouderen met een zorgvraag. Inmiddels heeft Careless 10 projecten in ontwikkeling en wil men de organisatie verder uitbouwen en professionaliseren.
  3. Desiree Bos van Tickete pitchte voor groeikapitaal voor Tickete, een bedrijf met als missie de papieren kassabonnen definitief te vervangen door digitale. Het product van Tickete is erg gebruikersvriendelijk, veelvuldig getest en klaar om de markt te betreden. Met de grootste Nederlandse kassaleveranciers zijn samenwerkingen overeengekomen en vanaf begin 2021 zullen de eerste Tickete-apparaten in de winkels verschijnen.

 

Persoonlijke vragen en educatief moment: ‘slim geld’

De zes persoonlijke vragen aan investeerder Dick Bouma gaven een mooi inkijkje in de persoon die hij is.

Ook het educatieve moment over ‘slim geld’, waarin serie-investeerder Ron van Bijsterveld van Creative Capital Studio duidelijk uitlegde waar hij op let bij het scouten van potentiële succesvolle ondernemers, was erg interessant en verrassend. Zijn presentatie is hier te downloaden.

 

Bijeenkomst bijwonen of interesse om te investeren?

Op 12 februari 2021, 9 april 2021 en 4 juni 2021 zijn de volgende edities van Kaasstad Kapitaal. Zoekt u als ondernemer kansen om uw bedrijf naar een hoger level te tillen en heeft u behoefte aan kapitaal en de kennis en het netwerk van ervaren investeerders? Of bent u als investeerder geïnteresseerd om een editie bij te wonen?  Meld u dan aan via info@kaasstad-kapitaal.nl.

Wilt u meer informatie over deze pitches en/of heeft u interesse om te investeren? Neem dan contact op om toegang tot de beveiligde omgeving aan te vragen.