26 november 2021

[Persbericht] Van den Brand trekt passende kapitaalpartner aan

 In Succesverhalen

Van den Brand Vastgoed BV uit Uden trekt met Kaasstad Kapitaal een passende kapitaalpartner aan. Marc Van den Brand, eigenaar van het gelijknamige bedrijf, handelt in Mercedes-onderdelen maar wil zich meer en meer gaan richten op de ontwikkeling en verbetering van zijn vastgoed. Zijn autobedrijf heeft namelijk binnenkort waarschijnlijk minder ruimte nodig.

 

Van den Brand had twee duidelijke wensen voor kapitaal:

  1. Herfinanciering van een tijdelijke lening op zijn vastgoed tegen een lagere rente dan de 7% die hij betaalde.
  2. Kapitaal om het pand op te knappen en geschikt te maken voor nieuwe huurders.

 

Bank wil geen lening geven door Corona

Na een coronajaar, waarin ook de autobranche flinke klappen kreeg en daar nog steeds de wonden van likt, staan banken niet te trappelen om een financiering te verstrekken. Omdat het binnenkort niet langer geheel voor de eigen onderneming wordt gebruikt, maar deels wordt verhuurd, wordt het pand voor de bank ‘automatisch’ een beleggingspand. Ook voor de financiering van beleggingspanden staan de banken niet bepaald in de rij.

 

Marc van den Brand richtte zich daarom op een alternatieve partij. Via een netwerkcontact kwamen zij in contact met Peter Vonk van Kaasstad Kapitaal, een in 2019 gestart informeel netwerk van circa 50 investeerders die naast hun kapitaal ook hun kennis en netwerk inzetten. Een groep van 13 investeerders was geïnteresseerd om een hypothecaire lening te verstrekken tegen een beter rentetarief dan de bestaande lening — en tegen flexibele aflossingsvoorwaarden, waardoor Marc van den Brand zijn plannen zorgeloos kan uitvoeren. Door de banden met deze investeerders aan te gaan, creëert Van den Brand bovendien een goede basis om eventuele toekomstige plannen ook via deze groep investeerders te realiseren.

 

Strategische kapitaalpartner voor nu en later

Marc van den Brand is blij met de lening van de 13 investeerders van Kaasstad Kapitaal. “Wij hebben het pand destijds gefinancierd met een overbruggingslening van een kennis,” vertelt hij. “Dat was weliswaar duurder dan bij de bank, maar het bood snelheid en flexibiliteit.” De looptijd was echter relatief kort, en dus moest Van den Brand op zoek naar een nieuwe oplossing. “Mede door Corona bleek dat lastiger dan we hadden verwacht. Gelukkig kwamen we via via in contact met Peter Vonk van Kaasstad Kapitaal, die een mooie deal voor ons realiseerde met een groep van zijn investeerders.” Van den Brand ziet er veel meerwaarde in. “Wij zijn heel blij met deze groep, die we ook willen betrekken bij toekomstige investeringen in ons vastgoed. Met deze groep aan onze zijde  krijgen we de mogelijkheid om verder te groeien.”

 

Slim kapitaal

Peter Vonk, oprichter en manager van Kaasstad Kapitaal, is eveneens heel enthousiast. “Marc van den Brand was vanaf het eerste contact heel open en transparant. Dan is het heel fijn om samen te werken. Ook voor onze investeerders is die openheid erg belangrijk. Na de online kennismaking met de investeerders was de financiering daardoor snel volledig toegezegd en is deze begin oktober 2021 geheel afgerond.”