31 oktober 2019

Verslag bijeenkomst 31 oktober 2019

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

31 oktober 2019 markeerde het eerste jubileum van Kaasstad Kapitaal: alweer de vijfde editie! Deze bijeenkomst van Kaasstad Kapitaal vond plaats in het AFAS-stadion en drie pitchers lieten van zich horen.

 

Restoranto, Grain en Taxiboeken.nl

Brahim Essaghir van Restoranto beet het spits af en legde uit hoe de handige Restoranto-app voor meer omzet zorgt bij restaurants. De eerste resultaten zijn veelbelovend: binnen 3 maanden 10.000 downloads, 40.000 unieke websitebezoekers en 70 aangesloten restaurants in Rotterdam.

Onno Hektor van Grain was de tweede ondernemer die pitchte bij de groep investeerders. In samenwerking met microfinancingpartij Acceserator en UNDP (een onderdeel van de Verenigde Naties) gaat hij bankloos betalingsverkeer in Afrika mogelijk maken (waar ook het sfeerbeeld van dit artikel vandaan komt).

De derde pitcher was Ruud Dusseldorp van Taxiboeken.nl, de enige taxi-aanbieder met een landelijk dekkend netwerk aan vervoerders. Hierdoor is Taxiboeken.nl de partij die voor MaaS (Mobility as a Service) partijen het taxivervoer gaat verzorgen, wat een flinke groei zal betekenen in de omzet.

De drie ondernemers hebben naast kapitaal behoefte aan een klankbord van investeerders die ervaring hebben in deze branches en met de groei van bedrijven. Wilt u meer weten over deze pitches? Neem dan contact met ons op.

 

Educatief moment: tokenisation

Het educatieve moment werd tijdens de jubileumbijeenkomst ingevuld door Alex Bausch en Nils Veenstra van 2tokens. Zij legden uit wat ‘tokenisation’ is en hoe u dit kunt inzetten als financieringsinstrument, bijvoorbeeld voor de financiering van onroerend goed.

In de ons omringende landen is ‘tokenfinanciering’ al veel verder dan in Nederland, maar ook hier gaan we er in de komende jaren veel meer over horen en van merken. Na de uitleg van Alex en Nils zijn wij er klaar voor! Wilt u een volgend educatief moment niet missen of wilt u meer weten over tokenisation? Wij horen het graag.

 

Een korte terugblik

Wij keken terug op alle presentaties vanaf de eerste bijeenkomst in 2019. Wat daarbij leuk is om te melden: sinds de start van Kaasstad Kapitaal wist meer dan de helft van de presenterende ondernemers voldoende interesse te wekken bij  de investeerders van Kaasstad Kapitaal. We voorzien met dit initiatief dus in een grote behoefte die leeft bij het MKB; precies de reden waarom Kaasstad Kapitaal in het leven is geroepen.

 

Ook Kaasstad Kapitaal bijwonen of wilt u meer weten over investeringskansen? Wilt u zelf een plan presenteren als ondernemer? Neem dan contact op met Peter Vonk.