13 december 2019

Verslag bijeenkomst 12 december 2019

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op 12 december vond de zesde bijeenkomst van Kaasstad Kapitaal plaats: in het AFAS-stadion lieten drie pitchers van zich horen.

 

Eerste pitch: Maekit

Tjibbe Veenstra van Maekit beet het spits af. Hij legde uit hoe Maekit via een op blockchaintechnologie gebaseerde digitale toeleveringsketen (supply chain) er als eerste in de wereld voor kan zorgen dat in 3D geprinte materialen voldoen aan IP-rechten en -certificeringen.

Met KLM als pilotklant en bedrijven als Siemens, Bosch, Daimler, Volkswagen en Opel als indirecte mede-aandeelhouder verwacht Maekit gebruik te kunnen maken van het voordeel van de eerste marktpartij. Maekit pitchte op 12 december voor groeikapitaal.

 

Tweede pitch: Rob Stuiver

Rob Stuiver, bestuurder van Stuiver Asset Management, was op 12 december de tweede ondernemer die pitchte. Zijn bedrijf is de beheerder van het VOC beleggingsfonds, dat over de laatste drie jaar het best presterende beleggingsfonds van Nederland was. Rob legde in zijn pitch uit welke strategie hij en zijn team als beheerder van het fonds hanteren, waardoor zij er in slagen de beursindex regelmatig te verslaan. Rob vraagt een lening om verder te investeren.

 

Derde pitch: PerfoTec

De derde pitcher was John Koekenbier van PerfoTec, een 15-jarig bedrijf dat met verpakkingstechnieken de houdbaarheid van groente en fruit verlengt en inmiddels diverse supermarkten in binnen- en buitenland tot de klantenkring mag rekenen. PerfoTec vraagt een converteerbare lening om daarmee te investeren in verdere groei. Dat lijkt nu een zeer goed moment vanwege de goed gevulde salespipeline.

 

Educatief moment: poëzie met Arij van der Vliet

Vanwege de naderende kerstdagen leek het ons leuk en inspirerend om het educatieve moment in te laten vullen door stadsdichter Arij van der Vliet. Na een korte inleiding werden alle aanwezigen acht minuten aan het werk gezet. En wat een verrassend mooie gedichten zagen het levenslicht in die korte tijd, zoals deze:

Bij Kaasstad vind je kapitaal

Het wordt helder gepresenteerd, zowel verbaal als digitaal

Draagvlak is een uitdaging

Funding is daarop een bijzonder ding

Als je het als ondernemer met je pitch goed doet

Is de kans groot dat je slim geld ontmoet

Dus als ik morgen wakker word met een goed idee

Doe ik zeker aan Kaasstad Kapitaal mee

 

Een korte terugblik

We keken terug op de presentaties van de vorige bijeenkomst en gaven een update van de lopende investeringstrajecten. Wat daarbij leuk is om te melden: sinds de start van Kaasstad Kapitaal wist ca. 40% van de presenterende ondernemers voldoende interesse te wekken bij  de investeerders van Kaasstad Kapitaal. We voorzien met dit initiatief dus in een grote behoefte die leeft bij het MKB; precies de reden waarom Kaasstad Kapitaal in het leven is geroepen.

 

Open uitnodiging

Ook Kaasstad Kapitaal bijwonen of wilt u meer weten over investeringskansen? Wilt u zelf een plan presenteren als ondernemer? Neem dan contact op met Peter Vonk.