3 februari 2023

Verslag bijeenkomst 3 februari 2023

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op vrijdag 3 februari 2023 vond de eerste bijeenkomst van 2023 plaats, wederom met een goed gevulde zaal investeerders in het AZ-stadion. Dit was inmiddels de 21ste bijeenkomst sinds de oprichting van Kaasstad Kapitaal.

 

 

De drie pitches + bonuspitch op 3 februari

  1. Julian Jagtenberg pitchte voor Somnox, dat een meervoudig gepatenteerde slaaprobot heeft ontwikkeld. De robot helpt wereldwijd 15.000 mensen om beter te slapen en Somnox werkt inmiddels samen met verzekeringsmaatschappijen. Bij ons pitchte Julian voor kapitaal voor verdere internationale groei van Somnox. Na deze ronde zal Somnox zwarte cijfers schrijven.
  2. Flip en Sjoerd van den Bosch pitchten voor Spont, dat een all-in-one kassasysteem voor de horeca heeft ontwikkeld en inmiddels 200 vaste klanten heeft. In elk horecabedrijf zijn vele losse systemen actief (voor reserveringen, personeelsplanning, voorraadbeheer, betalingen, etc.). Spont heeft één geïntegreerd modulair systeem ontwikkeld dat deze functies combineert. Spont is al cashflow positief en pitchte voor groeikapitaal om de horeca in Nederland en daarbuiten te veroveren.
  3. Hajo Reinders pitchte voor Pretty Plastic, dat gevels en buitenwanden maakt van gerecycled plastic en inmiddels diverse projecten heeft gerealiseerd. De sales pipeline groeit, vooral omdat diverse architecten erg gecharmeerd zijn van de producten. Pretty Plastic pitchte voor groeikapitaal om de organisatie verder uit te bouwen en om in matrijzen te investeren, waarmee zij het productenpakket gaan uitbreiden.

Eerder pitchte Julian al bij Dragon’s Den:

 

Hoe is het gegaan met de investering in… -> bonuspitch

Op 3 februari blikten we terug op de investering, die vier leden van Kaasstad Kapitaal deden in Scotch Whisky International. Zij stapten in december 2021 in en hebben tot eind 2022 een resultaat van ca. 20% gerealiseerd op hun belegging in whisky! Vergelijk dat eens met de aandelenbeurs…

Jan Willem Lokerman legde de aanwezigen kort uit hoe het beleggen in whisky werkt. Verder nodigde hij alle geïnteresseerden uit voor een bezoek aan het museum in Sassenheim waar voor € 100 mln. aan whisky ligt opgeslagen! Tijdens dat bezoek kunnen we niet alleen de verzameling zien, maar kunnen we ook onze vragen stellen over het beleggen in whisky. Het bezoek verplicht tot niets en is daarmee sowieso een leuk uitje. Opgeven kan bij Peter Vonk.

 

Updates over de pitches van de vorige bijeenkomst van 16 december 2022

 1. Biota Nutri ontwikkelt, produceert en distribueert organische meststoffen voor land- en tuinbouw, telt inmiddels 20 personeelsleden en heeft een omzet van € 3 miljoen. Vanuit Kaasstad Kapitaal toonden drie leden belangstelling.
  Twee weken geleden vond een vervolgbespreking plaats en is er door de drie leden meer informatie opgevraagd. Deze informatie is inmiddels ontvangen na het ondertekenen van een NDA, en momenteel wordt het bestudeerd. Binnenkort hebben we een vervolgbespreking waarbij we ook een bezoek brengen aan het laboratorium van Biota Nutri in Roelofarendsveen.
 1. IPD heeft een gepatenteerde oplossing gevonden om bacteriële infecties bij knie- en heupoperaties te voorkomen c.q. beter te behandelen dan met de huidige mogelijkheden en waar diverse orthopedische specialisten erg positief over zijn. Vanuit Kaasstad Kapitaal toonden acht leden belangstelling.
  Linda de Vries is één van hen en vertelde dat de vervolgbespreking die vorige week plaatsvond heel positief was verlopen. Zij gaf aan dat de geïnteresseerden na het ondertekenen van een NDA inmiddels meer gedetailleerde informatie hebben ontvangen en dat op 8 februari een nieuwe bespreking plaatsvindt, waarin de geïnteresseerden kennis maken met huidige investeerders in IPD (NLC en Stepping Stone).
 1. Factris, een snelgroeiende financier van werkkapitaal, actief met 65 FTE in 5 landen, onderscheidt zich met een Pan-Europese focus van andere financiers van werkkapitaal. Om de organisatie en het platform verder uit te breiden is groeikapitaal nodig.
  Vanuit Kaasstad Kapitaal toonden helaas geen leden belangstelling, waardoor dit traject geen vervolg krijgt.

 

Data bijeenkomsten 2023 – twee aanpassingen

De volgende bijeenkomst is op vrijdag 24 maart 2023 op De Baan in Alkmaar, op het sportpark waar al sinds mensenheugenis het paardenrennen plaatsvindt.

De bijeenkomsten daarna zijn op 25 mei, 7 juli, 6 oktober en 1 december, in principe allemaal bij AZ.

 

Kaasstad Kapitaal in cijfers over de afgelopen 3,5 jaar

 • Bijeenkomsten: 21
 • Pitches: 74
 • Investeringen afgerond: 20
 • Totaal geïnvesteerd bedrag door investeerders: € 8,8 mln.

 

Gezellig en ongedwongen

Het serieuze karakter van de pitches ging als altijd samen met een gemoedelijke, warme en gezellige sfeer. Ideaal voor ondernemers en investeerders om elkaar in een ongedwongen setting beter te leren kennen.

 

Open uitnodiging

Indien u het interessant vindt om ook eens een bijeenkomst bij te wonen als ondernemer of als potentiële investeerder, bent u van harte welkom. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@kaasstad-kapitaal.nl of via 06-51513583.