29 oktober 2021

Verslag bijeenkomst 29 oktober 2021

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op vrijdag 29 oktober 2021 vond de 14de livebijeenkomst van Kaasstad Kapitaal plaats en hiervoor waren we wederom te gast bij Hotel The Fallon. Er waren zo’n 50 aanwezigen die buiten drie pitches ook een educatief moment en een bijzonder interview met één van de investeerders meekregen.

 

Nummer 14 is natuurlijk voor altijd verweven met de grootste ambassadeur van Nederland aller tijden, Johan Cruyff. Zijn uitspraak ‘Wie niet schiet ken niet scoren’ hebben wij iets aangepast en veranderd in ‘wie niet pitcht, ken niet funden’.

 

Pitches van 29 oktober 2021

 

  1. Een ondernemer, die zijn plannen nog niet in de volledige openbaarheid wil brengen, legde uit dat hij zijn kantoorpand in de regio wil transformeren naar 52 starterswoningen, die hij vervolgens na het verkrijgen van de bestemmingswijziging en omgevingsvergunning wil verkopen. Hij vraagt een lening van € 1.5 mln. om de lopende lening van de bank af te lossen (i.v.m. de aflossingsdruk van de bank) en om aanloopkosten te kunnen betalen. Hij investeert zelf ook € 200.000. De totale waarde van het onderpand in huidige staat, dus vòòr de bestemmingswijziging, is ca. 20% hoger dan de gevraagde lening. Hij biedt een rente van 7% en als zekerheid een 1e recht van hypotheek op het onderpand.

 

  1. Joris Blijenberg van Magnolia pitchte voor groeikapitaal voor zijn bedrijf. Magnolia heeft een datingapp gebouwd waarmee mensen worden gekoppeld op basis van persoonlijkheid. Daar waar de meeste datingsites koppelen op basis van voorkeuren, zoals uiterlijk, hobby’s en opleidingsniveau, pakken zij het dus anders aan. Hun achterliggende algoritmes zijn al jaren succesvol beproefd in de recruitmentwereld (de IP-rechten zijn in bezit van Magnolia) en vergroten vanaf nu ook de kansen op succes van nieuwe tortelduifjes.

 

  1. Noud van den Eerenbeemt en Orpheo Bena van Stylesearch pitchten voor groeikapitaal. Zij hebben een nieuwe fashionzoekmachine gebouwd en hiermee kun je via algoritmes snel dezelfde en vergelijkbare producten vinden en kopen die Influencers op Instagram dragen. Stylesearch heeft in haar korte bestaan al veel bereikt en is inmiddels al verkozen in de top 10 fashion disruptors wereldwijd.

 

   

 

Update pitches 10 september 2021

Tijdens de bijeenkomst gaf Peter ook een update van de pitches van de vorige bijeenkomst van 10 september 2021.

 

  1. De pitch van Jan Willem Lokerman van Scotch Whisky Investments over hoe het beleggen in whisky werkt en hoe rendabel dat is gebleken (> 12% rendement per jaar sinds de start in 2008) verleidde zes investeerders. Vier van hen brachten reeds een bezoek aan het kantoor/museum van Scotch Whisky Investments in Sassenheim inclusief een lunch, rondleiding en een kleine proeverij. Zij waren aanvankelijk sceptisch over het beleggen in whisky, maar waren na afloop erg enthousiast en positief. De andere twee reizen binnenkort af naar Sassenheim. Indien u nog interesse heeft in deze beleggingsmogelijkheid, kunt u contact opnemen met Peter Vonk. Hij brengt u dan in contact met de mensen van Scotch Whiskey Investments.

 

  1. De pitch van het bedrijf dat de door hen ontwikkelde en gepatenteerde gebreide BH op de  markt gaat brengen verleidde de zes geïnteresseerden tot een vervolggesprek. Met hen ontstond een mooie klik. Echter, een andere investeerder verscheen op de proppen en ging snel akkoord met de condities van het bedrijf. De dames komen voor een vervolginvestering graag nog eens terug, want ze waren erg positief over Kaasstad Kapitaal, haar investeerders en haar oprichter (……. 😊).

 

  1. De pitch van Sinan Gul van Brainblurb, een Alkmaarse start-up studio, die ondernemers met prille ideeën begeleidt en faciliteert, leverde helaas maar één belangstellende investeerder op. Dit traject kreeg daardoor geen vervolg.

 

Wie is…? en educatief moment

Het educatieve moment van 29 oktober werd verzorgd door Tarek Reslan van Growth Tribe. We leerden over de impact van influencer marketing, waar pitcher Stylesearch veel gebruik van maakt. Hierdoor hadden de investeerders meteen een beter gevoel bij de inhoud en de kracht van deze vorm van marketing.

Bekijk hier zijn presentatie >>>

Ook leren we graag onze investeerders beter kennen. Deze keer stelden we ‘de vijf vragen’ aan Jaap van den Kommer om hem beter te leren kennen.

Het fietsen is Jaap met de paplepel ingegoten als telg van de AGU-oprichters. Wat we niet wisten is dat Jaap zich in zijn vrije tijd veel bezighoudt met begeleiding van jonge mensen die het wat moeilijker hebben in de maatschappij. Recent deed hij mee met een fiets-sponsortocht naar Engeland en in 2022 jaar doet hij dat nog een keer.

Voor dit mooie doel zoekt hij sponsors om deze rit mogelijk te maken. Peter gaf direct aan dit mooie doel te willen ondersteunen met een bijdrage van € 100. Wie ondersteunen dit nog meer?

 

Kaasstad Kapitaal in cijfers

  • Bijeenkomsten: 14
  • Pitches: 49
  • Investeringen afgerond: 16
  •  Totaal geïnvesteerd bedrag door investeerders: € 7,5 mln.

 

Gezellig en ongedwongen

Het serieuze karakter van de pitches ging als altijd samen met een gemoedelijke, warme en gezellige sfeer. Ideaal voor ondernemers en investeerders om elkaar beter te leren kennen in een ongedwongen setting.

Op donderdag 16 december 2021 is de volgende editie van Kaasstad Kapitaal. De locatie is dan opnieuw Hotel The Fallon in Alkmaar. De data voor 2022 zijn inmiddels ook bekend en vindt u hier.

 

Open uitnodiging

Indien u het interessant vindt om ook eens een bijeenkomst bij te wonen als ondernemer of als potentiële investeerder, bent u van harte welkom. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@kaasstad-kapitaal.nl of via 06-51513583.