24 mei 2024

Verslag bijeenkomst 24 mei 2024

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op vrijdag 24 mei 2024 vond de 28ste livebijeenkomst van Kaasstad Kapitaal plaats bij De Baan in Alkmaar. Hierbij verwelkomden wij een recordaantal van 70 aanwezigen, een (groeiend) aantal om trots op te zijn!

Themalunch: investeringsverhaal

Nadat we goed hadden geluncht vermaakte John van Zweden in plat Haags de aanwezigen met zijn bijzondere verhaal over zijn investering in de Engelse voetbalclub Swansea City. Hiermee werd hij voor 20% eigenaar van de club in 2002, toen de club op sterven na dood was. De club bleef in leven, klom in de jaren erna op naar de Premier League en werd in 2017 verkocht voor tientallen miljoenen. De beste investering van John ooit dus!

 

De pitches op 24 mei 2024

  1. Marco Vlaskamp pitchte voor Masterbrokers uit Malaga, dat investeerders begeleidt om mee te bieden op woningen in de Costa del Sol die openbaar geveild worden. Omdat dit een ingewikkeld proces is, is het voor niet-Spanjaarden bijna onmogelijk om op deze manier prachtige objecten voor een lage veilingprijs te verkrijgen. Afslagen van meer dan 50% op de marktwaarde zijn geen uitzondering.
  2. Michiel van Gorp van Online Huiswerklas is al vanaf 2017 bezig met zijn bedrijf, dat hij startte vanuit een vroegere frustratie. Inmiddels zit de groei er goed in zonder dat er echt aan marketing is gedaan. Nu is het moment om hard door te groeien door de usp’s van het bedrijf verder uit te nutten en te gelde te maken.
  3. Alain Manche pitchte voor b-like, dat via haar app mensen de mogelijkheid geeft om skills van hun grote (sport)helden te trainen en nadoen zodat ze ‘be like’ hen kunnen worden. Dit gaat veel verder dan filmpjes via Tiktok of Youtube bekijken en dan na proberen te doen. B-Like heeft inmiddels 70 clubs als lid verworven en samenwerkingen met grote sportbonden en professionele voetbalclubs.
  4. Floriaan van Bemmelen gaf een update over Resonandina, dat sinds 2017 medische apparatuur verhuurt in Midden- en Zuid-Amerika en inmiddels 20 contracten heeft lopen. Sinds 2021 is Resonandina winstgevend en groeit het hard door. Op dit moment spelen er twee nieuwe projecten waarvoor Resonandina funding zoekt. Er is ook een mogelijkheid om mee te gaan op een ‘ontspannende studiereis’ naar de Dominicaanse Republiek (begin 2025).

Geplande bijeenkomsten 2024

De volgende bijeenkomst is op vrijdag 5 juli en vindt opnieuw plaats in De Baan in Alkmaar.

Alle verder informatie en ook de overige data van 2024 vindt u hier.


Kaasstad Kapitaal in cijfers over de afgelopen 5 jaar

  • Bijeenkomsten: 28
  • Pitches: 104
  • Investeringen afgerond: 25
  • Totaal geïnvesteerd bedrag door investeerders: € 13,3 miljoen

 

Gezellig en ongedwongen

Het serieuze karakter van de pitches ging als altijd samen met een gemoedelijke, warme en gezellige sfeer. Ideaal voor ondernemers en investeerders om elkaar in een ongedwongen setting beter te leren kennen.

 

Open uitnodiging

Indien u het interessant vindt om ook eens een bijeenkomst bij te wonen als ondernemer of als potentiële investeerder, bent u van harte welkom. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@kaasstad-kapitaal.nl of via 06-51513583.