24 maart 2023

Verslag bijeenkomst 24 maart 2023

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op 24 maart 2023 vond de 22e Kaasstad Kapitaal bijeenkomst in de historie plaats. Deze keer waren we te gast bij De Baan, gelegen onder de monumentale tribune van de Alkmaarse Drafbaan. Hier waren zo’n 35 bezoekers getuige van 3 sterke pitches en een aanvullende investingskans van een anonieme ondernemer.

 

 

De drie pitches + een bonuspitch op 24 maart

  1. Jari Hazelebach pitchte voor Speaksee, dat een product heeft ontwikkeld waarmee doven en slechthorenden aan gesprekken kunnen deelnemen. Vanaf de start in 2017 is Speaksee inmiddels succesvol doorontwikkeld, gepatenteerd, en wordt het vergoed door zorgverzekeraars. Speaksee heeft inmiddels de levens van veel gebruikers heel positief beïnvloed. Voor de verdere internationale opschaling pitchte Jari voor groeikapitaal bij Kaasstad Kapitaal.

  2. Robert en Martijn van de Vegte pitchten voor BlueMarble Charging, dat slimme hard- en softwareoplossingen heeft ontwikkeld voor het opladen van elektrische auto’s. De laadstations van BlueMarble kunnen worden geïntegreerd met andere systemen, die actief zijn op locaties als parkeergarages. Dit levert aanzienlijke voordelen op voor de locatie-eigenaren en exploitanten. Inmiddels heeft BlueMarble meer dan 2.000 laadstations verkocht en werken zij aan verdere software-integraties. BlueMarble wil verder opschalen en heeft daar groeikapitaal voor nodig.

  3. Olivier Coops pitchte voor Tiler, dat oplaadtegels heeft ontwikkeld (en gepatenteerd), waarop elektrische fietsen kunnen worden opgeladen. Inmiddels staan de tegels op 12 plekken in het land en is voor 25.000 km opgeladen. De tegels hebben zich dus bewezen. Nu is het tijd om verder op te schalen en daar is groeikapitaal voor nodig.

 

De bonuspitch

 • Peter presenteerde een aanvraag voor een hypothecaire lening voor de aankoop van een horecaobject op Schiermonnikoog. De koper is een zeer ervaren en succesvolle horecaondernemer die zijn hele leven al op het eiland woont.

 

 

Updates over de pitches van 3 februari 2023

 1. Somnox was 3 februari de eerste pitcher. Voor het bedrijf dat een meervoudig gepatenteerde slaaprobot heeft ontwikkeld was helaas geen belangstelling vanuit leden van Kaasstad Kapitaal.
 2. Spont heeft een all-in-one kassasysteem voor de horeca ontwikkeld en heeft inmiddels 200 vaste klanten. Voor deze pitch toonden vier leden interesse. Binnenkort vindt een eerste vervolgbespreking plaats.
 3. Pretty Plastic maakt gevels en buitenwanden van gerecycled plastic en heeft inmiddels diverse projecten gerealiseerd. Voor deze pitch toonden drie leden belangstelling. Of dit tot een vervolgbespreking leidt is nog niet duidelijk.

 

Data bijeenkomsten 2023

De volgende bijeenkomsten zijn op donderdag 25 mei, vrijdag 7 juli, vrijdag 6 oktober en vrijdag 1 december, in principe allemaal bij AZ.

 

Kaasstad Kapitaal in cijfers over de afgelopen 4 jaar

 • Bijeenkomsten: 22
 • Pitches: 78
 • Investeringen afgerond: 20
 • Totaal geïnvesteerd bedrag door investeerders: € 8,8 mln.

 

Gezellig en ongedwongen

Het serieuze karakter van de pitches ging als altijd samen met een gemoedelijke, warme en gezellige sfeer. Ideaal voor ondernemers en investeerders om elkaar in een ongedwongen setting beter te leren kennen.

 

Open uitnodiging

Indien u het interessant vindt om ook eens een bijeenkomst bij te wonen als ondernemer of als potentiële investeerder, bent u van harte welkom. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@kaasstad-kapitaal.nl of via 06-51513583.