23 oktober 2020

Verslag bijeenkomst 23 oktober 2020

 In bijeenkomsten, Coronacrisis, Investeerders, Investeringskansen

Op 23 oktober 2020 vond in het AZ-stadion ons eerste jubileum plaats: de tiende bijeenkomst van Kaasstad Kapitaal. Best wel bijzonder in deze ongewone tijd. Ook bijzonder was de hoge opkomst. Conform de RIVM-richtlijnen mochten we maximaal 30 bezoekers toelaten, maar we hadden 36 aanmeldingen en moesten dus geïnteresseerden teleurstellen.

We blikken in dit verslag terug op zowel de tiende bijeenkomst als de eerste negen.

 

Een terugblik in cijfers en kansen

Bij de eerste 9 bijeenkomsten zijn in totaal 31 pitches langsgekomen. Hiervan hebben er 17 voldoende interesse gewekt van investeerders, en 9 deals zijn afgerond voor een totaalbedrag van 4,2 miljoen euro. 6 pitches, die voldoende belangstelling van investeerders trokken, leidden tijdens vervolgbesprekingen niet tot een investering. Tot slot zijn er nog 2 deals ‘under construction’.

Leuk om te melden is dat Resonandina, die op 11 september pitchte voor de investering in medische scanapparaten die zij vervolgens verhuren aan ziekenhuizen in Zuid-Amerika, voldoende funding heeft opgehaald bij Kaasstad Kapitaal om de plannen te realiseren.

Met deze mooie cijfers en hoogtepunten kunnen we concluderen dat Kaasstad Kapitaal in een grote behoefte voorziet, zowel van ondernemers als van investeerders die het leuk en interessant vinden om met een groep gelijkgestemde investeerders op te trekken. Dat is dan ook de basisgedachte achter Kaasstad Kapitaal.

 

23 oktober: jubileumbijeenkomst met maar liefst vier pitches

Van de vier pitches waren er twee geanonimiseerd van Alkmaarse ondernemers. Daarnaast presenteerden twee innovatieve ondernemers hun pitch voor de groep investeerders.

  1. Erling Siebesma presenteerde de plannen van Eco Cabins, projectontwikkelaar en producent van tiny houses en exploitant van eco-resorts. Eco Cabins pitchte voor werkkapitaal om de organisatie van Eco Cabins te kunnen laten groeien nu de kinderziektes uit het productieproces van de woningen zijn opgelost en de eerste contracten zijn getekend om woningen te leveren.
  2. Peter presenteerde een geanonimiseerde vastgoedpitch voor een Alkmaarse ondernemer die al een aantal jaren veel verdient en een goede balanspositie heeft, maar vanwege omstandigheden geen bancaire lening kan aantrekken. De ondernemer vraagt een hypothecaire lening op zijn woonhuis voor de herfinanciering van een bestaande lening en voor de verbouwing. Zelf brengt hij voldoende in waardoor de Loan to Value minder dan 75% is.
  3. Een tweede geanonimiseerde vastgoedpitch betrof een aanvraag voor financiering van de aankoop van een pand in de binnenstad van Alkmaar, dat herontwikkeld wordt tot 7 appartementen.
    Deze lening – en die van de eerste anonieme pitcher, wordt na een aantal jaren omgezet naar een bancaire lening.
  4. Bas Kuntz, tot slot, pitchte de plannen van Izipack, dat de pakkettenbezorgmarkt ‘disrupt’ door de consument leidend te laten zijn wanneer en waar zij bestelde pakketten ontvangen.In Rotterdam hebben zij hun model succesvol getest en willen dit nu uitrollen in andere grote steden.

 

Educatief moment: verplaatst

De presentatie over growth hacking tijdens het educatieve moment ging helaas niet door. Dat zal een volgende keer plaatsvinden.

 

 

Bijeenkomst bijwonen of interesse om te investeren?

Indien u als investeerder, ondernemer of adviseur van investeerders of ondernemers interesse heeft om een keer een bijeenkomst mee te maken, vernemen wij dat graag via info@kaasstad-kapitaal.nl of telefonisch. Wilt u meer informatie over deze pitches en/of heeft u interesse om te investeren? Neem dan contact op om toegang tot de beveiligde omgeving aan te vragen.