18 juni 2021

Verslag bijeenkomst 18 juni 2021

 In bijeenkomsten, Coronacrisis, Investeerders, Investeringskansen

Op 18 juni 2021 hadden we eindelijk weer een livebijeenkomst van Kaasstad Kapitaal. Deze keer waren we te gast in de voormalige gevangenis Schutterswei, prachtig gerenoveerd tot Hotel The Fallon. We kregen vooraf een interessante rondleiding van een voormalige gevangenisbewaarder en startten om 14.00 met de bijeenkomst. Hiervoor verwelkomden een recordaantal van 40 bezoekers. Zij kwamen voor onder meer de volgende pitches:

 

De pitches van 18 juni 2021

De volgende ondernemers stalen deze keer de show:

  1. Klaas Bierman van het Grosthuis. Klaas gaat een oude monumentale stolpboerderij ombouwen tot een wooncomplex voor 40 demente mensen. Dit biedt daarnaast nog eens 40 mensen een baan. Het object wordt na realisatie voor 20 jaar gehuurd door Warm Thuis, een regionale zorgaanbieder. Het Restauratiefonds financiert het grootste deel van de bouw. Voor het restant vraagt Klaas financiering.

 

  1. Andreas Ezinga van Peakz Padel pitchte voor de inrichting van nieuwe padellocaties. Peakz exploiteert momenteel acht locaties in Nederland en weet dus exact hoeveel de aanleg van een baan kost, dat het ongeveer één jaar duurt voordat een baan qua bezetting een positieve cashflow heeft, en wat de opbrengst per baan is na het eerste jaar. Peakz Padel biedt een converteerbare lening met een korting bij conversie.

 

  1. André Boekel van RAPP pitchte voor groeikapitaal. De Renovatieapplicatie wordt inmiddels gebruikt door 42 bedrijven (vooral houtrot- en betonrotherstel) met 350 actieve gebruikers, die een maandelijks abonnement betalen. Het is nu tijd om op te schalen, het team uit te breiden, het product verder te verbeteren en voor meer branches (schilders, aannemers) geschikt te maken. RAPP biedt een converteerbare lening met een korting bij conversie.

 

Educatief moment

Naast de pitches bood Kaasstad Kapitaal een educatief moment aan, dit keer verzorgd door Jurriaan Duivenvoorden van New Born. New Born is onderdeel van een bedrijf dat marketing en branding verzorgt voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Jurriaan legde uit hoe New Born op creatieve wijze – tegen lage uurtarieven in combinatie met een aandelenbelang – investeert in start-ups. Hierdoor krijgen deze start-ups de beschikking over marketingtoppers zonder de hoge facturen die daarbij horen. New Born vormt daarmee een mooie partner van Kaasstad Kapitaal.

 

Terugkijkmomenten

Tijdens de bijeenkomst gaf Peter een update van de pitches van de vorige bijeenkomst van 11 december 2020 en van de online pitches die afgelopen maand plaatsvonden:

  1. Kaios ontwikkelde met kunstmatige intelligentie een softwareproduct voor efficiëntere uitvoer van Asset Management op infrastructurele werken. Met vier Kaasstad Kapitaal-investeerders en één investeerder uit hun eigen netwerk kreeg Kaios het gevraagde bedrag bij elkaar om volgende stappen te zetten.

 

  1. Tickete streeft een kassabonloze maatschappij na. Hiervoor ontwikkelde het hard- en software en pitchten zij voor hun volgende stap. Nu staat Tickete op het punt om een overeenkomst te sluiten met vijf investeerders van Kaasstad Kapitaal en een IT-bedrijf dat de product-roadmap gaat uitvoeren. Beide partijen worden vanuit daar aandeelhouder in Tickete. Het aanhaken van het IT-bedrijf is een mooi voorbeeld van creatief kapitaal.

 

  1. Careless, gericht op het transformeren van kantoorpanden naar zorgpanden, zocht werkkapitaal om de organisatie uit te bouwen.  Hierin waren drie investeerders geïnteresseerd, maar na de vervolgbespreking haakten zij af omdat zij de propositie niet interessant genoeg vonden.

 

  1. Fietsnetwerk pitchte online voor groeikapitaal en had al een lead-investor aan boord voor een deel van het benodigde bedrag. Op dit moment zijn de besprekingen nog gaande met drie investeerders van Kaasstad Kapitaal.

 

  1. Ansense pitchte ook online voor kapitaal. Zij willen een persoonlijk beschermingsmiddel produceren op basis van een uniek gepatenteerd ontwerp. Bosch, gecharmeerd van het ontwerp, gaat dit naar de markt brengen, en op dit moment tonen negen investeerders interesse in een vervolgbespreking. Deze vindt binnenkort plaats.

 

Persoonlijke vragen en educatief moment: ‘slim geld’

De zes persoonlijke vragen aan investeerder Astrid Heijkamp gaven een mooi inkijkje in de mens achter de investeerder.

 

Naast het serieuze karakter van de pitches was de sfeer weer erg gemoedelijk, warm en gezellig. Investeerders leren elkaar kennen in een ongedwongen setting en dat is precies waar Kaasstad Kapitaal voor staat.

 

Bijeenkomst bijwonen of interesse om te investeren?

Op 10 september, 29 oktober en 17 december 2021 de volgende edities van Kaasstad Kapitaal. Zoekt u als ondernemer kansen om uw bedrijf naar een hoger level te tillen en heeft u behoefte aan kapitaal en de kennis en het netwerk van ervaren investeerders? Of bent u als investeerder geïnteresseerd om een editie bij te wonen?  Meld u dan aan via info@kaasstad-kapitaal.nl.

Wilt u meer informatie over deze pitches en/of heeft u interesse om te investeren? Neem dan contact op om toegang tot de beveiligde omgeving aan te vragen.