21 juni 2022

Verslag bijeenkomst 17 juni 2022

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op vrijdag 17 juni 2022 vond de 18e livebijeenkomst van Kaasstad Kapitaal plaats. Ditmaal waren we weer te gast in Hotel The Fallon, waar we zo’n 40 bezoekers welkom heetten. Zij kregen drie interessante pitches voorgeschoteld. In de pauze genoten zij van Syrische hapjes van ‘Bites bij Ola’ en na afloop maakten 10 investeerders gebruik van de uitnodiging om in de avondzon te blijven eten.

 

 

De drie pitches op 17 juni

  1. Jeroen de Wilde pitchte voor groeikapitaal voor Ikherstel. Met hun applicatie zijn patiënten na een operatie op basis van op maat gemaakte adviezen, gebaseerd op 10 jaar wetenschappelijk onderzoek, gemiddeld 10 dagen eerder hersteld. Diverse ziekenhuizen omarmen deze app inmiddels, aangezien de app ook artsen aanzienlijk ontlast.
  2. Pieter Duijs pitchte voor Thuysvers. Zij bezorgen gezonde, verse maaltijden en houden rekening met allergieën, diëten en voorkeuren. Hun model is zeer schaalbaar en het bedrijf groeit erg hard.
  3. Nicholas Latham pitchte tot slot voor Petbnb, een snelgroeiend platform voor vraag en aanbod naar dierenoppas. Met name na corona is de vraag hiernaar explosief gestegen.

 

Updates van eerdere pitches

Tijdens de bijeenkomst gaf Peter ook een update van de pitches van de vorige bijeenkomst van 8 april 2022 en van de nog lopende zaken van eerdere bijeenkomsten.

 

Update 8 april 2022

  1. Wind Energy Solutions, een bedrijf dat kleine en middelgrote windmolens fabriceert, heeft wereldwijd inmiddels meer dan 1.250 windmolens wereldwijd. Vanwege een unieke techniek onderscheiden deze molens zich door een hoog rendement. Momenteel heeft WES een order om 85 windmolens in Zuid-Italië te plaatsen. Om deze order te kunnen uitvoeren, dient de organisatie uitgebreid te worden en heeft WES behoefte aan een ‘voorbereidingskrediet’. Vijf investeerders toonden hier interesse in en met hen heeft op 30 mei jl. een vervolgbespreking plaats gevonden. Dit traject wordt binnenkort vervolgd en dan wordt duidelijk of het tot investering komt vanuit deze vijf.
  2. Feelix is het bedrijf dat huizenbezitters de overwaarde in hun woning te gelde laat maken zonder te moeten verhuizen. Feelix koopt de woningen tegen taxatiewaarde en verhuurt ze terug aan de bewoners. De constructie voldoet aan de zelfbewoningsplicht die in Amsterdam vanaf 1 april 2022 geldt en in meer steden ook zal gaan gelden. Om de organisatie uit te bouwen en met name om het product in de markt te zetten is kapitaal nodig.Drie investeerders toonden interesse, maar de bedragen die zij daarbij aangaven lagen ver onder het gevraagde bedrag. Dit traject heeft daarom geen gevolg gekregen.
  3. GoHere is de appbouwer die een technisch hoogwaardige whitelabeloplossing biedt voor onder meer reisorganisaties, vliegmaatschappijen en tourist boards die hun klanten betere, originele tips op plaats van bestemming willen bieden. Deze bedrijven hebben vaak wel goede content, maar onvoldoende kennis en kapitaal om een goede app te bouwen. Inmiddels heeft GoHere 20 betalende klanten (waaronder Transavia). GoHere pitchte voor groeikapitaal en vier investeerders toonden interesse. Met hen heeft op 8 juni een vervolgbespreking plaatsgevonden en dit traject wordt binnenkort vervolgd.

 

Kaasstad Kapitaal in cijfers over de afgelopen 3 jaar

  • Bijeenkomsten: 18
  • Pitches: 63
  • Investeringen afgerond: 18
  • Totaal geïnvesteerd bedrag door investeerders: € 8,6 mln.

 

Gezellig en ongedwongen

Het serieuze karakter van de pitches ging als altijd samen met een gemoedelijke, warme en gezellige sfeer. Ideaal voor ondernemers en investeerders om elkaar beter te leren kennen in een ongedwongen setting.

Op vrijdag 23 september 2022 is de volgende editie van Kaasstad Kapitaal. We laten de locatie vooraf weten. Alle verdere data voor 2022 vindt u hier.

 

Open uitnodiging

Indien u het interessant vindt om ook eens een bijeenkomst bij te wonen als ondernemer of als potentiële investeerder, bent u van harte welkom. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@kaasstad-kapitaal.nl of via 06-51513583.