21 december 2021

Verslag bijeenkomst 16 december 2021

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op donderdag 16 december vond de 15e livebijeenkomst van Kaasstad Kapitaal plaats bij Hotel The Fallon. De circa 45 aanwezigen op deze laatste bijeenkomst van 2021 kregen buiten drie pitches ook een update mee over eerdere investeringsproposities.

 

De circa 45 bezoekers kregen de volgende pitches voorgeschoteld:

 

  1. Wouter Terpstra pitchte voor Fietsnetwerk, een bedrijf dat dat fietsroutes met interessante bezienswaardigheden creëert. Hiermee biedt het voor de fietsers interessantere routes, en voor in de buurt van de route liggende horecabedrijven, musea, etc. biedt het de mogelijkheid om deze fietsers tot een bezoek te verleiden. In de korte tijd dat Fietsnetwerk bestaat heeft het inmiddels 180.000 gebruikers en groeit het bedrijf snel. Fietsnetwerk zoekt groeikapitaal om de organisatie uit te breiden en het buitenland te veroveren en biedt hiervoor een aandelenbelang in het bedrijf.

 

  1. Floriaan van Bemmelen pitchte voor Resonandina, een bedrijf dat inmiddels op zeven locaties in Zuid- en Midden-Amerika mobiele medische apparatuur als röntgenapparaten en MRI-scanners verhuurt aan medische klinieken. Dit doen zij op basis van waterdichte contracten. Floriaan zoekt kapitaal om een volgend vergelijkbaar project in de Dominicaanse Republiek te financieren.

 

  1. Ferhat Topuz pitchte voor Valyuu, dat een snelgroeiende circulaire marktplaats voor elektronische apparatuur heeft opgezet. Valyuu onderscheidt zich met een duidelijke propositie van Marktplaats en doet dat succesvol, gezien het feit dat Valyuu in het eerste jaar reeds 2.600 transacties realiseerde met een grote omzet. Valyuu zoekt groeikapitaal om te investeren in het team, het platform, en marketing & sales.

 

 

Update pitches 29 oktober 2021

Tijdens de bijeenkomst gaf Peter ook een update van de pitches van de vorige bijeenkomst van 29 oktober 2021.

 

  1. De ondernemer die € 1,5 mln. zocht om de plannen voor de transformatie van zijn kantoorpand naar 52 starterswoningen in een dorp in de regio verder te ontwikkelen, leverde voldoende belangstelling op. 14 investeerders hebben dit bedrag toegezegd. Op dit moment heeft de ondernemer ook een potentiële koper voor het pand, zodat nog onzeker is of hij de lening opvraagt of het pand direct verkoopt en de ontwikkeling aan de koper over laat.

 

  1. Joris Blijenberg pitchte voor Magnolia, die een datingapp heeft gebouwd die mensen koppelt op basis van persoonlijkheid in plaats van voorkeuren als uiterlijk, hobbies en opleidingsniveau. Deze pitch leverde ook belangstelling op van 10 investeerders. Na de eerste vervolgbespreking lieten een aantal investeerders weten niet door te gaan met deze propositie en zijn er nog vier investeerders ‘in de race’. Op dit moment zitten we nog in de Due Diligence-fase. Daarna worden de besprekingen hervat.

 

  1. Noud van den Eerenbeemt en Orpheo Bena van Stylesearch pitchten voor groeigeld. Zij hebben een nieuwe fashionzoekmachine gebouwd. Hiermee kun je via algoritmes snel dezelfde en vergelijkbare producten vinden en kopen die Influencers op Instagram dragen. Stylesearch heeft in haar korte bestaan al veel bereikt en is inmiddels al verkozen in de top 10 fashion disruptors wereldwijd. Deze pitch trok 14 belangstellenden. De eerste vervolgbespreking vond twee weken geleden plaats en verliep positief. Op dit moment is de Due Diligence gaande. Daarna wordt het traject weer vervolgd.

 

Wie is…? 

De 5 persoonlijke vragen werden op 16 december beantwoord door Sander Sanders, die ons daarmee een kijkje gaf in de mens Sander Sanders.

 

Kaasstad Kapitaal in cijfers

  • Bijeenkomsten: 15
  • Pitches: 52
  • Investeringen afgerond: 16
  •  Totaal geïnvesteerd bedrag door investeerders: € 7,5 mln.

 

Gezellig en ongedwongen

Het serieuze karakter van de pitches ging als altijd samen met een gemoedelijke, warme en gezellige sfeer. Ideaal voor ondernemers en investeerders om elkaar beter te leren kennen in een ongedwongen setting.

Op 4 februari 2022 is de volgende editie van Kaasstad Kapitaal. De locatie is dan het AZ-stadion in Alkmaar. De verdere data voor 2022 zijn inmiddels ook bekend en vindt u hier.

 

Open uitnodiging

Indien u het interessant vindt om ook eens een bijeenkomst bij te wonen als ondernemer of als potentiële investeerder, bent u van harte welkom. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@kaasstad-kapitaal.nl of via 06-51513583.