12 juni 2020

Verslag bijeenkomst 12 juni 2020

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op 12 juni 2020 vond de achtste bijeenkomst plaats van Kaasstad Kapitaal, nadat we vanwege Corona een aantal maanden in quarantaine zaten. Op drie meter  afstand van elkaar namen we met 30 mensen plaats in een vijftig meter brede zaal bij AZ. Het was vooral heel fijn om elkaar weer eens in levende lijve te zien en te spreken.

 

Als eerste presenteerde Peter Vonk het jaaroverzicht van Kaasstad Kapitaal. Enkele hoogtepunten:

  • We hebben 25 presentaties voorbij zien komen.
  • 60% van de presenterende ondernemers slaagde erin om voldoende belangstelling van investeerders te wekken. Hiervan is de helft afgerond, zijn er nog twee in ‘ongoing proces’ en zijn er vijf in de onderhandelingsfase gestrand.
  • In het eerste jaar investeerden Kaasstad Kapitaal-investeerders ruim 4 miljoen euro in diverse projecten.

 

Educatief moment: achter de schermen bij Dragon’s Den

Herman Zoetendal vulde op 12 juni het educatieve moment in. Herman nam met zijn bedrijf Lopifit deel aan het tv-programma Dragon’s Den. Zijn conclusie: ‘What you see is not always what you get’. Hij sprak openhartig over de ervaringen waar hij zijn conclusie op baseerde. Het dikgedrukte woordje ‘not’ blijkt precies het verschil aan te duiden met Kaasstad Kapitaal…

 

De drie pitches: Lordnet, Pepperfields en Roland Leurs

Wilfred Aussems en Peter van Leeuwen van Lordnet BV beten het spits af. Lordnet is een ontwikkelaar dat kantoorpanden transformeert naar huisvesting van bijzondere doelgroepen. Zij presenteerden hun plannen voor de aankoop van een pand in Barneveld dat bestemd is voor de huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeente steunt de plannen en Lordnet zal zelf de gehele verbouwing bekostigen.

Oprichter Maarten Strootman heeft de ambitie om Pepperfield verder te ontwikkelen tot een overname machine, dat kleine hostingbedrijven overneemt en aan elkaar rijgt. Inmiddels zijn 9 overnames gerealiseerd en wil Pepperfield hard doorgroeien. Pepperfield vraagt kapitaal om de plannen voor de komende twee jaar te realiseren.

Last but not least presenteerde Roland Leurs zijn plannen om met drie compagnons, die alle drie toegevoegde waarde bieden op gebied van fiscaliteit, financiering, online marketing en projectontwikkeling een vastgoedfonds te starten dat zich voornamelijk richt op regionaal vastgoed, geschikt voor herontwikkeling. Zij zoeken investeerders met kapitaal en/of met panden die geschikt zijn voor herontwikkeling.

 

Bijeenkomst bijwonen of interesse om te investeren?

Indien u als investeerder, ondernemer of adviseur van investeerders of ondernemers interesse heeft om een keer een bijeenkomst mee te maken, vernemen wij dat graag via info@kaasstad-kapitaal.nl of telefonisch. Wilt u meer informatie over deze pitches en/of heeft u interesse om te investeren? Neem dan contact op om toegang tot de beveiligde omgeving aan te vragen. 

 

Komende bijeenkomsten:

  • Vrijdag 11 september 2020
  • Vrijdag 23 oktober 2020
  • Dinsdag 15 december 2020