11 september 2020

Verslag bijeenkomst 11 september 2020

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op 11 september 2020 vond in het AZ stadion de negende bijeenkomst plaats van Kaasstad Kapitaal. Deze keer waren meer dan 30 regionale investeerders op gepaste afstand van elkaar aanwezig in de fraaie George Kessler-zaal.

 

De drie hoofdacts van 11 september

Mark Fontein presenteerde de plannen van Hurby, een bedrijf dat same-day-delivery aanbiedt in stedelijke gebieden van >100.000 inwoners. In Haarlem is het bedrijf gestart en laat het een mooie groei zien. Momenteel breidt Hurby uit naar Amersfoort en uiteindelijk is het plan om in 2025 in 100 stedelijke gebieden actief te zijn. Om de organisatie uit te breiden, processen te optimaliseren en om technische integraties met webwinkels en lokale online winkelplatformen te realiseren, pitchte Mark op 11 september voor een kapitaalinjectie. Hurby biedt een converteerbare lening, maar staat ook open voor een directe aandelenparticipatie voor investeerders die naast kapitaal extra toegevoegde waarde bieden.

Floriaan van Bemmelen pitchte de ambities van Resonandina, dat sinds 2015 medische apparatuur als MRI-apparaten verhuurt aan ziekenhuizen en klinieken in Zuid-Amerika. Inmiddels lopen meerdere projecten die zichzelf financieel bedruipen. Floriaan pitchte voor de financiering van twee nieuwe projecten op St. Maarten en in Lima (Peru) en biedt investeerders een aantrekkelijke rente.

Stefan Hoevenaar stond op de bühne voor Welkom, een bedrijf dat sinds april 2020 een persoonlijkere en socialere digitale ontmoetingsplek biedt als alternatief voor het meer zakelijke Zoom en Teams. Inmiddels heeft Welkom BV diverse bedrijven aan zich verbonden en ligt verdere groei in het verschiet. Stefan is op zoek naar een lening voor de verdere uitbouw van de organisatie en de verdere optimalisatie en uitbreiding van de digitale producten. Welkom biedt een converteerbare lening, maar staat ook open voor een directe aandelenparticipatie voor investeerders.

 

Educatief moment – Jelle Hoffenaar – Hoe waardeer je jonge techbedrijven?

Tussen de pitches door vulde Jelle Hoffenaar vandaag het educatieve moment in. Met aansprekende voorbeelden gaf hij op overtuigende wijze zijn heldere visie op de waardering van online bedrijven, zowel tech-bedrijven (SaaS-bedrijven) als platformbedrijven. Dit is altijd een belangrijk en gevoelig onderwerp bij investeringstrajecten, daarom vonden wij het interessant om over dit onderwerp ‘stof tot nadenken’ mee te geven aan onze investeerders. Gezien de reacties na afloop is dat goed gelukt.

 

 

Bijeenkomst bijwonen of interesse om te investeren?

Indien u als investeerder, ondernemer of adviseur van investeerders of ondernemers interesse heeft om een keer een bijeenkomst mee te maken, vernemen wij dat graag via info@kaasstad-kapitaal.nl of telefonisch. Wilt u meer informatie over deze pitches en/of heeft u interesse om te investeren? Neem dan contact op om toegang tot de beveiligde omgeving aan te vragen. 

 

Komende bijeenkomsten:

  • Vrijdag 23 oktober 2020
  • Dinsdag 15 december 2020