16 september 2021

Verslag bijeenkomst 10 september 2021

 In bijeenkomsten, Investeerders, Investeringskansen

Op vrijdag 10 september 2021 vond de 13de livebijeenkomst van Kaasstad Kapitaal plaats. Ondanks de combinatie van onheilspellende gegevens (vrijdag en 13) verliep de bijeenkomst erg goed. We waren wederom te gast in de voormalige gevangenis Schutterswei, dat prachtig is gerenoveerd tot Hotel The Fallon, en er was ook een recordaantal van 50 investeerders aanwezig.

 

 

Na een interessante rondleiding van een voormalige gevangenisbewaarder startten we om 14.00 met de bijeenkomst. Hierbij speelden de volgende drie pitches de hoofdrol:

 

Pitches van 10 september 2021

 

 1. Jan Willem Lokerman van Scotch Whisky Investments legde uit hoe beleggen in whisky werkt en hoe rendabel dat is gebleken (> 12% rendement per jaar sinds de start in 2008). Kaasstad Kapitaal-lid Raymond Looze is een bestaande belegger in Whisky en vertelde hoe positief hij dit tot nu toe heeft ervaren. Met geïnteresseerde investeerders maken we binnenkort een bezoek aan het kantoor/museum van Scotch Whisky Investments in Sassenheim – inclusief een lunch, rondleiding en wellicht een kleine proeverij.

 

 1. Van de 2de pitcher maken we i.v.m. een geheimhoudingsafspraak de naam alleen bekend bij geïnteresseerden en aanwezige investeerders. Deze onderneemster lost met haar bedrijf een groot probleem op voor dames met een grote cupmaat: bestaande bh’s bieden te weinig comfort óf te weinig ondersteuning. Hierop ontwikkelde de onderneemster een gebreide bh die deze combinatie wel heeft. Na twee jaar research is het product op de markt en zijn de eerste ~1.000 stuks uitgeleverd. De onderneemster pitchte voor kapitaal om op te schalen in productie en om de marketingmachine aan te zetten.

 

 1. Sinan Gul van Brainblurb pitchte voor kapitaal om Brainblurb verder te helpen. Brainblurb is een start-up studio, die ondernemers met prille ideeën begeleidt en faciliteert. Zodra deze ondernemers hun ideeën enigszins hebben gevalideerd, investeert Brainblurb uit eigen middelen in de verdere ontwikkeling van het idee. Indien de levensvatbaarheid verder toeneemt, is extra kapitaal nodig. Voor die fase zoekt Brainblurb extern kapitaal.

 

 

 

Update pitches

In onderstaand overzicht geven we updates van zowel de pitches van de bijeenkomst op 18 juni 2021 als recente online pitches.

 

 1. De renovatieplannen in Grosthuizen, waar een monumentale stolpboerderij wordt omgebouwd tot een wooncomplex voor 40 dementerende mensen, wekte interesse bij 16 investeerders. Binnenkort volgt een afrondende bespreking met deze groep.

 

 1. De eigenaar van RAPP pitchte op 18 juni voor groeikapitaal om zijn succesvolle Renovatieapplicatie verder te ontwikkelen en het aantal gebruikers te laten groeien. 9 investeerders toonden interesse in een vervolgbespreking en deze plannen wij binnenkort in.

 

 1. De investering van vijf investeerders van Kaasstad Kapitaal in Tickete, het bedrijf dat een kassabonloze maatschappij nastreeft en daar hardware en software voor ontwikkeld heeft, is afgerond. Lees hier ook het persbericht >>>

 

 1. Ansense pitchte online voor kapitaal om een Persoonlijk Beschermings Middel te produceren op basis van een uniek gepatenteerd ontwerp. Hierop volgde een eerste vervolgbespreking. Op basis hiervan volgt binnenkort een tweede vervolgbespreking nadat alle zeven geïnteresseerden een NDA hebben ondertekend.

 

 1. De online pitch voor een hypothecaire lening van € 1.6 mln. met als onderpand bedrijfsmatig vastgoed in Uden verliep succesvol. Deze lening wordt door 13 investeerders verstrekt en dit proces wordt binnenkort afgerond via de notaris.

 

 1. Als hekkensluiter nog een succesvolle online pitch: deze was voor een hypothecaire lening voor de eigenaren van sterrenstaurant Daalder in Amsterdam. De eigenaren wilden het pand, waarin het restaurant is gevestigd, kopen van hun huurbaas. Naast de rente wordt de investeerders ook een diner in het restaurant aangeboden. Eén investeerder wil graag een avond in de keuken mee helpen en we kijken of we dat ook kunnen realiseren. De lening is inmiddels volledig rond.

 

Kaasstad Kapitaal in cijfers

 • Bijeenkomsten: 13
 • Pitches: 46
 • Investeringen afgerond: 16
 • Totaal geïnvesteerd bedrag door investeerders: € 7,5 mln.

 

 

Sfeer en vervolg

Het serieuze karakter van de pitches ging mooi samen met de gemoedelijke, warme en gezellige sfeer. Tenslotte staat Kaasstad Kapitaal niet voor niets voor een ongedwongen setting waarin ondernemers en investeerders elkaar leren kennen. Op 29 oktober en 17 december 2021 zijn de volgende edities van Kaasstad Kapitaal en we keren hiervoor terug naaar onze vaste uitvalsbasis: het AZ-stadion.

Indien u het interessant vindt om ook eens een bijeenkomst bij te wonen als ondernemer of als potentiële investeerder, bent u van harte welkom. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@kaasstad-kapitaal.nl of via 06-51513583.